Vandaag is het alweer een half jaar geleden dat onze lieve Saïd ons ontviel.
Hoogste tijd voor een update wat jullie van ons mogen verwachten de komende tijd. Wat gaan we allemaal doen om de herinnering aan Saïd levend te houden.

Wel, dat is minder dan we zouden willen. Corona blijft ons voorlopig nog wel even bezighouden en daar hebben we heel simpel rekening mee te houden. Dit betekent dus komend jaar nog geen groot Marokkaans feest op Saïds verjaardag (14 maart). Dat schuiven we door naar 2022. Maar dit betekent niet dat we niets hebben te melden: we zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen voor de uitreiking van de allereerste Saïd-penning.

Tijdens de eerste week van Pride Amsterdam 2021 (25-31 juli) willen we vanuit de Stichting Pink Marrakech de Saïd-penning voor het eerst uitreiken. De penning is bedoeld voor een persoon of organisatie die in de ogen van de jury iets betekent voor LHBTI+-jongeren met een bi-culturele achtergrond.

Dat klinkt simpel, maar betekent een hoop voorbereiding achter de schermen. Zo gaan we opschrijven wat dat ‘ iets betekenen voor bi-culturele LHBTI+-jongeren’ precies inhoudt. Gaan we kijken hoe we de bemensing van de jury rond krijgen. Willen we een kunstenaar zoeken die de penning voor ons gaat ontwerpen. Dat kost geld, maar we hebben nog geld over van de inzameling van juni-juli jongstleden. Verder gaan we een datum en plaats vaststellen waarop de uitreiking plaatsvindt. En gaan we uiteraard zorgen dat deze activiteit een plaatsje krijgt op de agenda van Pride Amsterdam 2021.

Kortom, de komende tijd houden we jullie hier regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen op weg naar de uitreiking van die eerste Saïd-penning. Dit doen we op twee manieren: naast deze besloten Facebook-pagina is er ook een speciale Saïd-pagina op de website van Pink Marrakech. Op beide kanalen delen we de komende tijd (pin ons niet vast op een paar weken) alle relevante informatie over de uitreiking van die eerste penning.

Bestuur Saïd van de stichting Pink Marrakech:
Nassiri, Farid, John en Albert